Motorevenemang

Bilträffar & motorevenemang i Sverige

Om du är en bilentusiast är Sverige rätt plats för dig! Det finns många fantastiska evenemang som äger rum under hela året och som är helt perfekt för dig som älskar bilar. Oavsett om du är intresserad av veteranbilar eller sportbilar finns det garanterat något som intresserar dig!

Det finns en mängd olika spännande bilevenemang på olika platser i landet. De flesta bilträffar och motorevenemang är familjevänliga och fokuserar på olika aspekter av bilkulturen, till exempel modifiering och racing. Här kan du träffa andra bilentusiaster, njuta av vackra bilar, sälja, köpa eller byta fordon med andra, samt ta del av roliga aktiviteter, tävlingar, motorbanor och cruising. Det brukar komma mycket folk och stämningen på topp. Gå med andra entusiaster och njut av en dag på något av dessa evenemang!

Populära event

De som brukar arrangera dessa bil och motorevenemang brukar vara föreningar, klubbar och frivilliga funktionärer. Några av dessa event har blivit en stor succé och har varit återkommande i flera års tid. Så om du är en bilentusiast ska du se till att kolla in några av dessa fantastiska evenemang i Sverige. Du kommer garanterat att ha en fantastisk tid. 

  • Ett av dem heter Power Meet och har körts i 36 säsonger.

  • Ett annan heter Höljes och har körts i ca 30 år.

  • Ett av de mest populära evenemangen för bilentusiaster är Swedish Vintage Car Show. Det här evenemanget äger rum varje år i Stockholm och visar upp ett brett utbud av veteranbilar.

  • Ett annat stort evenemang för bilälskare är Gothenburg Motor Show. Denna utställning äger rum i Göteborg och är en av de största bilmässorna i Skandinavien. Här hittar du allt från de senaste sportbilarna till klassiska veteranbilar.

  • En annan populär bilträff är det årliga evenemanget på Malmö Arena, som lockar tusentals besökare varje år. Här kan du bläddra och beundra en rad vackra klassiska bilar, samt njuta av andra aktiviteter som livemusik uppträdanden och food trucks.

 

Biltävlingar

Om du är intresserad av att delta i en biltävling finns det många evenemang som hålls under hela året på olika platser runt om i landet. Dessa inkluderar autocross-tävlingar, dragracing, drifting och rallytävlingar. Oavsett om du vill visa upp dina körkunskaper eller bara njuta av att se andra delta finns det något för alla på bilträffar och motorevenemang i Sverige.

Ett av de mest populära biltävlingarna i Sverige är den årliga bilträffen på Skidstadion i Östersund. Detta evenemang, som är känt som Gymkhana Drift, har varit en höjdpunkt på den svenska drifting-scenen sedan det hölls för första gången 2015. Med sin nya status som finalen i det svenska mästerskapet kan du förvänta dig att få se några av de landets bästa driftingtalanger deltar.

track for drifting