Lys upp tillvaron med en LED-ramp

Att en bil måste synas ordentligt i trafiken är vi nog helt eniga om men du kan även utrusta den med extraljus som gör att bilen både pimpas och syns bättre. En LED-ramp är exempel på cool extrabelysning som passar både större fordon och personbilar. Med den blir bilen både snyggare och mera synlig.

I ett mörkt land som Sverige är det naturligtvis extra viktigt att ha bra belysning till bilen. Det ska dock vara enligt reglerna för belysning. Till exempel ska vissa lampor visa ett vitt sken medan andra ska ha ett rött och så vidare. Du kan som sagt också sätta på en LED-ramp på sidan av bilen. Du hittar mer om led ramper hos Extraljuskungen.

Vad är en LED-ramp?

En LED-ramp är som det låter en rad av små LED-lampor som när de tänds avger ett starkare ljus. Eftersom det är LED-ljus håller det längre. Om du kör ofta på de svenska vägarna och vet hur lätt det är att möta vilda djur, vill du få ett brett och långt extraljus som gör att vilt väcker din uppmärksamhet snabbt. Du kan också välja en slags kombinationsramp där ljuset skickas ut på bredden och längden tack vare några specifika reflektorer.

Om du har en minivan, en EPA-traktor eller ett större fordon än en personbil kan LED-ramper vara det bästa du köpt till bilen. Det ger ett bättre seende och gör andra bilister mer uppmärksamma på dig. Har du en rund bilfront kan du använda en lätt rundad ramp som anpassar sig efter bilens form.

Undvik fel färger på belysningen

Det finns få leverantörer som tillverkar LED-ramper som strider mot lagen men för säkerhets skull kan du behöva påminnas om do’s and don’t’s. Färgen ska vara vit eller gul på dina extraljus, inte röd eftersom det betyder stopp. Du får inte heller placera extraljus var som helst. När du är ute och kör i trafik med många andra bilister så är det viktigt att du inte bländar någon när det är dålig sikt som på natten.

Andra stylingprodukter på bilen

Är du redan såld på extraljus och LED-ramper så kanske du även gillar att pimpa din bil med annat. Det finns massor av stylingprodukter för bilar att ha både utvändigt och invändigt. Att styla bilen invändigt är dock säkrare eftersom utvändig styling måste följa trafikreglerna till punkt och pricka.

  • Exempel på stylingprodukter till bilen:
  • Wunderbaum för att få bilen att lukta gott invändigt
  • Bildekaler att fästa utanpå bilen
  • Solfilm för att undvika att bli bländad av solen vid körning

Du kan självklart också välja en cool färg på din bil för att inte tala om häftiga fälgar. Många bilälskare köper gamla bilar och rustar upp dem till toppskick. Sedan kan du till exempel visa upp bilen på olika bilträffar och tävlingar med mera. Ha alltid koll på att du följer lagen om extra belysning och hastighet. Att pimpa bilar är alltid kul men du ska även kunna använda bilen utan att få problem. Hos Extraljuskungen hittar du massor av coola stylingtips och produkter som är värda att investera i.